Cod cu legume si usturoi din: cod, limeta, pesmet, faina, oua, ulei, ceapa, ulei de masline, rosii, ardei gras, usturoi, vin rosu, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
4 fileuri de cod
sucul şi coaja rasă de la 1 limetă
200 g pesmet
1 lingură făină
2 ouă
ulei pentru prăjit
2 cepe
2 linguri ulei de măsline
6 roşii
2 ardei graşi roşii
3 căţei de usturoi
100 ml vin roşu
sare, piper
2 fire de busuioc
Mod de preparare:
Se taie peştele în fâşii groase de cca 2 cm, se sărează şi se stropesc cu sos de limetă.
Se amestecă pesmetul cu coajă de limetă. Bucăţile de peşte se tăvălesc mai întâi prin făină, apoi prin ouă bătute şi în cele din urmă prin pesmet; apoi se rumenesc de jur-împrejur.
Se prepară garnitura de rattatouille: se toacă ceapa şi se prăjeşte într-o tigaie în ulei de măsline.
Se adaugă roşiile tocate, ardeiul gras şi usturoiul tocat; se stinge cu vin. Se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă timp de cca 15 mjn.
Cod la gratar cu legume din: file de cod, sare de mare, piper, cimbru, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, oet balsamic, miere si patrunjel. Ingrediente: 8 bucati file de cod sare de mare piper negru macinat cimbru uscat si macinat 400 g rosii cherry 300 g ceapa mica 3-4 linguri ulei de masline o […]
File de cod pe pat de legume din: file de cod, ardei grasi, ciuperci, masline, usturoi, vin, msutar, ulei, patrunjel verde, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: 500 g file de cod 2 ardei grasi 100 g ciuperci 50 g masline feliate 3 catei de usturoi 100 ml vin 1 lingura cu mustar 3 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.