Cod in sos de whisky cu mere şi ţelină caramel
PrinteazaCod in sos de whisky cu mere şi ţelină caramel
- 500g file de cod
- 2OOml whisky
- 1 măr
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 4 linguri zahăr linguri unt
- 1 linguriţă praf de scorţişoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se alege o ceapă potrivită, care se taie mărunt şi apoi se căleşte în unt. Peste ceapă se adaugă cam 150 ml whisky.
Peştele se spală şi se condimentează cu sare şi piper. Se aşază apoi peste ceapa călită. Se perpeleşte timp de 10 minute pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie. Separat, se prepară garnitura. Mărul se curăţă şi se taie în feliuţe subţiri.
De asemenea, ţelina se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe.
Intr-o cratiţă mică se pun 1 lingură unt şi 4 de zahăr. Când zahărul a devenit brun, se adaugă feliuţele de măr şi cubuleţele de ţelină.
Peste ele se toarnă whisky şi se presară, când sunt rumenite, scorţişoară, sare şi piper.
Se aşază apoi pe farfurie lângă peşte.
Pofta buna!