Cod in sos de whisky cu mere şi ţelină caramel

Printeaza

Cod in sos de whisky cu mere şi ţelină caramel

Ingrediente:Cod in sos de whisky cu mere şi ţelină caramel

  • 500g file de cod
  • 2OOml whisky
  • 1 măr
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 4 lin­guri zahăr linguri unt
  • 1 lin­guriţă praf de scorţişoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se alege o ceapă potrivită, care se taie mărunt şi apoi se căleşte în unt. Peste ceapă se adaugă cam 150 ml whisky.

Peştele se spală şi se condimentează cu sare şi piper. Se aşază apoi pes­te ceapa călită. Se perpeleşte timp de 10 minute pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie. Separat, se prepară garnitura. Mărul se curăţă şi se taie în feliuţe subţiri.

De asemenea, ţelina se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe.

Intr-o cratiţă mică se pun 1 lingură unt şi 4 de zahăr. Când zahărul a devenit brun, se adaugă feliuţele de măr şi cubuleţele de ţelină.

Peste ele se toarnă whisky şi se presară, când sunt rumenite, scorţişoară, sare şi piper.

Se aşază apoi pe farfu­rie lângă peşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.