Cod negru cu salata
PrinteazaCod negru cu salata din: miso, cod, miere, chili, avocado, ridichi, castravete, ghimbir, salata, orez, coriandru, dressing.
- 1/4 cană de miso alb sau galben
- 1 lingura pastă de chili coreeană
- 1 lingură de miere
- 2 bucăţi cod negru de Alaska
- 1 avocado mic, curăţat şi tăiat bucăţi
- 1/2 cană castravete proaspăt, tăiat
- 1/4 cană ridichi tăiate subţire
- 1/2 ghimbir murat, tăiat subţire
- 1/2 cană dressing asiatic de salată, de preferat cu wasabî şi ghimbir
- 8 frunze medii sau mari de salată verde sau chiar varză
- 1 cană orez pentru sushi sau quinoa
- 1/2 cană de frunze de coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Primul pas este să preîncălzeşti cuptorul.
Amestecă apoi miso, pasta de chili şi mierea şi toarnă rezultatul peste bucăţile de cod negru. Bucăţile de peşte se plasează apoi pe o foaie de copt, stropită cu unt şi se lasă la cuptor 5-7 minute, până când carnea devine opacă, de o culoare galben-maronie.
Amestecă într-un bol separat bucăţile de avocado, orezul/quinoa, castravetele, ridichile şi ghimbirul. Adaugă apoi dressingul.
Pentru servire, plasează 1/3 dintr-o cană de amestec de legume şi orez în fiecare frunză de salată, aşază una dintre cele 4 bucăţi de cod negru şi presară deasupra coriandrul proaspăt.
Pofta buna!