Cod cu orez
PrinteazaO reteta delicioasa de cod cu orez din: cod, orez, fasole rosie, fasole verde, ardei capia, ceapa, usturoi, sofran, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel.
- 4 trunchiuri de cod
- 150 g orez
- 100 g fasole roşie boabe
- 300 g fasole verde
- doi ardei capia
- o ceapă
- o căpăţănă de usturoi mică
- câteva fire de şofran
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Fasolea rosie se pune la inmuiat cu o seara inainte si se fierbe in apa cu sare. Fasolea verde se fierbe, se taie bucatele mai mici si se pune itnr-un castron.
Trunchiurile de cod se taie sub forma de cotlete, se spala si se sterg cu servetele absorbante.
Se ung cu ulei amestecat cu jumatate din usturoiul pisat, se condimenteaza si se frig pe gratar. Ceapa si usturoiul ramas se curata de foi, se spala si se toaca marunt.
Se incing trei linguri cu ulei intr-o cratita, se pun legumele tocate si se calesc cinci minute. Se adauga ardeiul capia taiate cubulete, orezul si se calesc cinci minute.
Se toarna apa cat sa-l depaseasca cu doua degete, se condimenteaza si se lasa sa fiarba. Cand orezul este aproape fiert se adauga cele doua tipuri de fasole si sofranul. Se continua fierberea pana ce orezul este gata, se opreste focul si se lasa zece minute la racit.
Cod cu orez
Pofta buna!