Cod pane cu cartofi prăjiţi

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de cod pane cu cartofi prajiti din: file de cod, oua, pesmet, cartofi, faina, ulei de floarea soarelui si sare.

Ingrediente:Cod pane cu cartofi prăjiţi

  • 500 g file de cod proaspăt
  • 2 ouă
  • 150 g pesmet
  • 5 cartofi albi mari
  • 2 linguri faină albă
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele de piele şi de oase. Taie-l bucăţi de circa 10×5 cm. Tăvăleşte-le, în ordine, prin faină, ou bătut şi pesmet, presându-le ca pesmetul să adere bine. Pune-le într-un castron, pe care îl acoperi apoi cu folie alimentară şi îl dai la frigider 15 minute.

Curăţă, spală şi taie cartofii bastonaşe (ca pentru car­tofii prăjiţi tradiţionali) şi pune-i în apă rece. Clăteşte-i în 2-3 ape, să se elimine tot amidonul; în felul acesta, cartofii prăjiţi vor fi mai crocanţi. încinge uleiul într-o tigaie, pră­jeşte cartofii bine scurşi şi zvântaţi până când devin aurii. Scoate-i, scurge-i bine şi pune din nou tigaia pe foc.

Prăjeşte bucăţile de peşte pe ambele părţi până când se rumenesc. Peştele trebuie să aibă crusta crocantă, dar să fie moale în interior. Sărează cartofii şi peştele după gust şi serveşte cu ma­ioneză, castraveţi muraţi sau ceapă murată.

Cod pane cu cartofi prăjiţi

Cod pane cu cartofi prăjiţi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.