Cod pane cu ceapa caramelizata
PrinteazaCod pane cu ceapa caramelizata, ceapa, oua, bere, faina, zahar, ulei, sare.
Ingrediente:
- 4 bucăti de cod
- 2 cepe
- 3 ouă
- 150 ml bere
- 4 linguri făină
- 1 lingură zahăr
- ulei pentru prăjit
- sare
Mod de preparare:
Cod pane cu ceapa caramelizata: Se curăţă peştele, se spală, se pudrează cu puţină sare şi piper şi se lasă să se condimenteze, la rece, 30 de minute.
Se bat ouăle într-un castron, se adaugă berea, sare şi piper, după gust, faină „în ploaie” şi se amestecă până se obţine un aluat de consistenţa unei smântâni. Separat, se curăţă ceapa şi se taie rondele.
Sterge peştii cu prosoape absorbante, se trec prin făină, prin aluatul cu bere, din nou prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.
Rumeneste rondelele de ceapă în ulei bine încins şi, când devin sticloase, se presară peste ele zahăr şi se mai prăjesc puţin până se caramelizează uşor.
Atenţie, să nu se ardă zahărul prea tare, că devin amare şi casante. Se servesc garnitură la codul pane.
Pofta buna!