Cod pane cu ceapa caramelizata

Printeaza

Cod pane cu ceapa caramelizata, ceapa, oua, bere, faina, zahar, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 4 bucăti de cod
  • 2 cepe
  • 3 ouă
  • 150 ml bere
  • 4 linguri făină
  • 1 lingură zahăr
  • ulei pentru prăjit
  • sare

Mod de preparare:

Cod pane cu ceapa caramelizata: Se curăţă peştele, se spa­lă, se pudrează cu pu­ţină sare şi piper şi se lasă să se condimenteze, la rece, 30 de minute.

Se bat ouăle într-un castron, se adaugă berea, sare şi piper, după gust, fa­ină „în ploaie” şi se ameste­că până se obţine un aluat de consistenţa unei smântâni. Se­parat, se curăţă ceapa şi se taie rondele.

Sterge peştii cu prosoa­pe absorbante, se trec prin făină, prin aluatul cu bere, din nou prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.

Rumeneste rondelele de ceapă în ulei bine în­cins şi, când devin sticloase, se presară peste ele zahăr şi se mai prăjesc puţin până se caramelizează uşor.

Atenţie, să nu se ardă zahărul prea tare, că devin amare şi ca­sante. Se servesc garnitură la codul pane.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.