Cod pane, cu sos de icre

Printeaza

Cod pane, cu sos de icre din: cod, ou, cascaval, sare, faina, piper, condiment din legume, ulei, rosii, busuioc, lamaie, smantana, marar, icre negre de capelin.

Ingrediente:Cod pane, cu sos de icre

  • 4 bucăţi de cod (de 150 g fiecare)
  • 1 ou
  • 100 g caşcaval ras
  • 50 g făină
  • sare
  • piper
  • condiment din legume uscate
  • 150 ml ulei

Pentru salată:

  • 12 roşii cherry
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 fire de busuioc
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper măcinat

Pentru sos:

  • 150 g smântână
  • 1 legătură mărar
  • 50 g icre negre de capelin

 

Mod de preparare:

Speli fileurile de cod, le usuci bine şi le presari cu sare şi piper după gust. Le treci prin făină, apoi prin ou bătut cu condiment şi din nou prin făină. Le prăjeşti în uleiul încins, pe ambele părţi. Le scoţi într-un vas, pe hârtie absorbantă şi le presari cu caşcavalul ras fin. Le păstrezi acoperite cu un capac.

Pentru salată, pui într-un bol roşiile tăiate în sferturi, le stropeşti cu zeama de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper după gust şi busuiocul fin tocat. Le amesteci bine pe toate.

Separat baţi smântână într-un bol, până devine cremoasă, adaugi mărarul tocat mărunt, icrele de capelin şi omogenizezi. Sărezi şi condimentezi sosul cu piper.

Serveşti fiecare porţie de peşte alături de sos şi salată de roşii.

 

Cod pane, cu sos de icre

Cod pane, cu sos de icre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.