Cod pane, cu sos de icre
PrinteazaCod pane, cu sos de icre din: cod, ou, cascaval, sare, faina, piper, condiment din legume, ulei, rosii, busuioc, lamaie, smantana, marar, icre negre de capelin.
- 4 bucăţi de cod (de 150 g fiecare)
- 1 ou
- 100 g caşcaval ras
- 50 g făină
- sare
- piper
- condiment din legume uscate
- 150 ml ulei
Pentru salată:
- 12 roşii cherry
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 fire de busuioc
- 1/2 lamaie
- sare
- piper măcinat
Pentru sos:
- 150 g smântână
- 1 legătură mărar
- 50 g icre negre de capelin
Mod de preparare:
Speli fileurile de cod, le usuci bine şi le presari cu sare şi piper după gust. Le treci prin făină, apoi prin ou bătut cu condiment şi din nou prin făină. Le prăjeşti în uleiul încins, pe ambele părţi. Le scoţi într-un vas, pe hârtie absorbantă şi le presari cu caşcavalul ras fin. Le păstrezi acoperite cu un capac.
Pentru salată, pui într-un bol roşiile tăiate în sferturi, le stropeşti cu zeama de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper după gust şi busuiocul fin tocat. Le amesteci bine pe toate.
Separat baţi smântână într-un bol, până devine cremoasă, adaugi mărarul tocat mărunt, icrele de capelin şi omogenizezi. Sărezi şi condimentezi sosul cu piper.
Serveşti fiecare porţie de peşte alături de sos şi salată de roşii.
Cod pane, cu sos de icre
Pofta buna!