Cod pane cu susan pe salată de varză
PrinteazaO reteta de cod pane cu susan pe salata de varza din: file de cod, ansoa, usturoi, pesmet, seminte de susan, ou, ulei de floarea soarelui, piper, varza, otet rosu, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper.
- 350 g file de cod
- 20 g anşoa în ulei (conservă)
- 1/2 căţel de usturoi
- 70 g pesmet
- 20 g seminţe de susan
- 1 ou
- 150 ml ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- piper
pentru varză:
- 250 g varză albă
- 1 linguri oţet roşu
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune la fiert într-o oală apă cu un praf de sare. Când începe să clocotească, adaugă oţetul. Curăţă varza, taie-o fâşii foarte subţiri şi fierbe-o 5-6 minute. Scoate şi scurge varza, las-o să se usuce şi pune-o într-un vas mare. Asezonează cu uleiul de măsline, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust.
Taie codul felii de dimensiune medie şi aşază-le pe un platou. Separat, toacă anşoa scurse în prealabil de ulei, împreună cu 1/2 căţel de usturoi. Bate oul într-un castron, adaugă tocătura de anşoa, piper, după gust, şi amestecă bine cu furculiţa.
Amestecă pesmetul cu seminţele de susan; trece bucăţile de peşte prin ou bătut, lasă-le să se scurgă şi tăvăleşte-le prin pesmet cu susan. Bate feliile de cod cu mâna pentru a se scutura pesmetul în exces.
Incinge uleiul într-o tigaie şi prăjeşte în el feliile de peşte, rumenindu-le pe ambele părţi. Pune câte o grămăjoară de varză pe fiecare farfurie. Aşază deasupra 1-2 felii de cod pane şi serveşte imediat.
Cod pane cu susan pe salată de varză
Pofta buna!