Cod pe pat de legume
PrinteazaO reteta de cod pe pat de legume din: file de cod, ardei grasi, ciuperci, masline, usturoi, vin, msutar, ulei, patrunjel verde, zeama de lamaie, piper si sare.
- 500 g file de cod
- 2 ardei grasi
- 100 g ciuperci
- 50 g masline feliate
- 3 catei de usturoi
- 100 ml vin
- 1 lingura cu mustar
- 3 linguri cu ulei
- patrunjel verde
- zeama de lamaie
- piper
- sare
Mod de preparare:
Porţionează peştele, dă-l cu un praf de sare şi piper, stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi bagă-l la rece. Curăţă ciupercile şi taie-le în felii. Indepărtează cotoarele şi seminţele şi feliază ardeii. Pune legumele într-o tavă de copt.
Bate muştarul cu uleiul, vinul şi puţin zeamă de lămâie, cât să fie puţin acrişor. Toarnă acest sos peste legume, adaugă usturoiul pisat, măslinele şi aşază peştele deasupra. Dă la cuptor 15-20 de minute.
Serveşte peştele cald, pe pat de legume şi cu pătrunjel proaspăt tocat.
Cod pe pat de legume
Pofta buna!