Cod pe pat de varza calita
PrinteazaCod pe pat de varza calita din: file de cod, sare, piper, fond de peste, varza, unt, supa de legume, vin, chimen, rosie, costita, arpagic verde.
- 1 kg file de cod
- sare
- piper
- 1,2 l fond de peşte (borcan)
- 500 g varză albă
- 5 linguri de unt
- 125 ml supă de legume
- 125 ml vin alb
- 1 linguriţă de chimen măcinat
- 1 roşie tăiată felii
- 8 felii de costiţă
- 1 legătură de arpagic verde (sibulet)
Mod de preparare:
Se taie fileul în 8 bucăţi şi se condimentează cu sare şi piper. Se încinge într-o oală fondul de peşte, în care se fierb apoi la foc mic bucăţile de peşte circa 8 minute.
Se curăţă varza şi se taie mărunt. Se încinge untul într-o cratiţă şi se căleşte varza timp de 5 minute. Se toarnă apoi supa şi vinul şi se lasă întreaga compoziţie să clocotească la foc mic circa 15 minute. Se condimentează cu sare, piper şi chimen.
Se adaugă peste varză şi roşia. Se rumeneşte costiţa într-o tigaie. Se aranjează varza pe farfurii, iar peste se aşează fileurile de peşte. Fiecare felie de costiţă se leagă cu un fir de arpagic verde şi se aşează pe bucăţile de peşte.
Pofta buna!