Cod în pergament
PrinteazaO reteta de cod in pergament din: fileuri de cod, morcov, fenicul, rosii, marar, ulei de masline, masline, seminte de coriandru, lamaie, sare si piper.
- 4 fileuri de cod (circa 200g/bucata)
- 1 morcov
- 1 radacina fenicul
- 4 rosii
- 1 legatura marar
- 100 ml ulei de masline
- 100 g masline
- 1 lingura seminte de coriandru macinate
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovul şi feniculul, spălati-le şi tăiaţi-le în bastonaşe. Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi tăiaţi-le în felii. Curăţaţi fileurile de cod de eventualele oscioare rămase de la filetare, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi piper.
Amestecaţi într-un castronel uleiul de măsline cu coriandrul măcinat, coaja de la lămâie, dată pe răzătoarea mică, şi zeama stoarsă a acesteia, mărarul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Tăiaţi din rola de hârtie pergament 4 bucăţi cu laturile egale cu lăţimea rolei.
Puneţi pe fiecare pătrat de pergament câte un fileu de peşte, câteva bastonaşe de fenel şi morcov, o roşie tăiată în feliuţe câteva măsline tocate şi 1 -2 linguri din amestecul de ulei, mărar şi mirodenii.
Ridicaţi cele 4 colţuri ale foii de hârtie şi legaţi-le cu aţă alimentară, astfel încât să obţineţi o punguţă ce cuprinde toate ingredientele. Puneţi punguţele astfel pregătite într-o tavă de cuptor şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi la foc potrivit circa 30 de minute.
Cod în pergament
Pofta buna!