Cod cu piure de ţelină şi pătrunjel
PrinteazaCod cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin, fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun, lamaie, telina si patrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 4 fileuri de cod a cate 120 g
- faina, pentru presarat
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
- 3 linguri otet de cidru
- 1 lingura de zahar brun
- felii de lamaie, pentru servit
pentru piure:
- 1 telina mare, curatata si taiata cuburi (aproximativ 500g)
- 1 mana de patrunjel, tocat marunt
Mod de preparare:
Pentru piure, fierbe ţelina în apă sărată, timp de 10 minute, până se înmoaie. Scurge-o şi pune-o din nou în cratiţă, acoper-o cu un capac şi las-o câteva minute.
Zdrobeşte-o împreună cu untul, apoi asezonează şi adaugă aproape tot pătrunjelul. Păstrează la cald până e gata peştele.
Incinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie.
Tăvăleşte peştele prin făină, asezonează-l şi prăjeşte-l timp de 4 minute pe fiecare parte. Transferă fileurile pe o farfurie şi lasă-le deoparte.
Pune uleiul rămas în tigaie şi prăjeşte puţin usturoiul, până se rumeneşte. Adaugă oţetul, zahărul, puţină sare şi lasă să fiarbă câteva minute.
Reîncălzeşte peştele în tigaia cu sos. Serveşte alături de piure, împreună cu sosul rămas, pătrunjel presărat şi felii de lămâie.
Cod cu piure de ţelină şi pătrunjel
Pofta buna!