Cod cu ratatouille
PrinteazaCod cu ratatouille din: file de cod, cimbru, oregano, dovlecel, rosii, vanata, faina, unt, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare, piper.
- 800 g fileuri de cod
- 2 crenguţe de cimbru
- 2 crenguţe de oregano
- un dovlecel
- o vânăta
- 400 g roşii
- 100 g făină
- 50 g unt
- o lămâie
- 3 căţei de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Crenguţele de cimbru şi oregano se spală şi se taie mărunt, pe blatul de lucru.
Se îndepărtează pielea de pe fileurile de cod şi se freacă peştele cu sucul de la lămâie.
Se presară piper, sare, oregano şi cimbru. Dovlecelul se curăţă de coajă, se spală şi se taie 1n cubuleţe.
Vânăta se spală şi se taie şi ea la fel.
Căţeii de usturoi se curăţă se coajă, se spală şi se zdrobesc.
Intr-o tigaie încăpătoare, se pune la incins uleiul de măsline şi se adaugă usturoiul şi bucăţile de dovlecel şi vânătă.
Acestea se ţin pe foc până devin aurii. Se asezonează cu sare şi piper, după gust, şi se pun roşiile, tăiate cubuleţe.
Se lasă pe foc cinci minute.
Într-o altă tigaie, se topeşte untul. Fileurile de peşte se dau prin făină, pe ambele părţi, acoperindu-se bine, apoi se prăjesc în tigaie, până când devin aurii pe ambele părţi.
După ce s-au prăjit toate, fileurile de cod se servesc calde, alături de legumele deja preparate.
Cod cu ratatouille
Pofta buna!