Cod cu rosii si paste

Printeaza

Cod cu rosii si paste din: file de cod, rosii, taitei, usturoi, masline, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 800 g file de cod
  • 6 rosii
  • 500 g tăiţei
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 100 g măsline
  • 100 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  •  piper
  • 1 lamâie

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă cu sare, cam 10 minute. Prăjeşti fileul de cod în 50 ml ulei, la foc mic, circa 20 de minute, apoi presari pe el sare şi piper şi îl stropeşti cu zeamă de lămâie.

Opăreşti roşiile, apoi le cureţi de pieliţă, le tai cubuleţe şi le căleşti 10 minute în uleiul rămas, împreună cu usturoiul tocat măruht.

La final potriveşti de sare şi piper, adaugi măslinele tăiate şi pătrunjelul tocat mărunt şi mai laşi 1-2 minute pe foc mic.

Serveşti fileul de cod cald, cu paste şi cu roşii călite.

 

Pofta buna!

 

 

 

Sufleu de clatite cu spanac – Reteta pentru diabetici

Sufleu de clatite cu spanac – Reteta pentru diabetici din: spanac, jambon, cascaval, oua, nucsoara, sare. Spanacul este scăzut în calorii și bogat în fibre, ceea ce îl face să se potrivească bine într-o dietă pentru gestionarea greutății. Fibrele pot ajuta la menținerea senzației de sațietate și la reglarea tranzitului intestinal.     Ingrediente spanac […]

Rețetă de Gogoșari cu Varză – Murături Tradiționale Românești

Rețetă de Gogoșari cu Varză – Murături Tradiționale Românești din: gogosari, varza, usturoi, foi de dafin, sare, zahar, apa, otet de mere. Gogoșarii cu varză sunt o parte esențială a tradiției culinare românești. Această rețetă tradițională a fost transmisă din generație în generație și este adorată de multe familii românești, mai ales în perioada iernii. […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.