Cod sarat cu cartofi
PrinteazaO reteta de cod sarat cu cartofi din: cod sarat, cartofi, oua, ceapa, masline negre, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 800 g cod sărat, înmuiat in apă pentru a-l desăra
- 500 g cartofi
- 3 ouă
- 100 g ceapă
- 100 g măsline negre
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi codul bucăţi şi puneţi-l într-o cratiţă, acoperiţi-l cu apă rece; fierbeţi-l circa 10 minute, apoi scurgeţi-l.
Fierbeţi cartofii, curăţaţi-i şi tăiaţi-i felii. Fierbeţi ouăle, curăţaţi-le de coajă şi tăia- ţi-le rondele. Tăiaţi inele ceapa şi tocaţi usturoiul, apoi căliţi-le într-o tigaie împreună cu pătrunjelul în jumătate din cantitatea de ulei. Păstraţi-le deoparte.
Ungeţi cu puţin ulei o tavă termorezistentă şi aranjaţi pe fundul ei un strat de cartofi feliaţi, unul de cod şi unul de rondele de ou. Adăugaţi câteva măsline tăiate bucăţi, ceapa şi usturoiul sărate anterior, potriviţi de sare şi de piper şi continuaţi să aranjaţi straturile până terminaţi ingredientele.
Deasupra mai puneţi câteva măsline şi un fir de ulei. Daţi tava la cuptor 20 de minute la 200°C. Presăraţi deasupra pătrunjel proaspăt tocat şi serviţi fierbinte.
Cod sarat cu cartofi
Poftă bună!