Cod sărat cu praz

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de cod sarat cu praz din: cod sarat, fir de praz, paine prajita, ulei de masline extravirgin, sofran, patrunjel si piper.

Ingrediente:Cod sărat cu praz

  • 500 g cod sărat
  • 2 fire de praz
  • 700 ml apă călduţă
  • felii de pâine prăjită
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 plic şofran
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 vârf de cuţit cu piper

 

Mod de preparare:

Pune codul la desărat în apă rece, apoi taie-1 bucăţi. Spală şi curăţă prazul şi taie-1 rondele foarte fine. Incinge uleiul într-o tigaie, adaugă prazul şi sotează-1 circa 8 minute.

Când prazul devine sticlos, adaugă apa caldă, şofranul şi piperul. Când începe să clocotească, pune bucă­ţile de peşte şi lasă-le să fiarbă circa 20 de minute. Presară pătrunjel tocat mărunt peste compoziţia de cod şi pune-o pe feliile calde de pâine prăjită.

Variante: Incearcă şi o altă variantă, adăugând la ingredientele din reţetă măsline negre fară sâmburi tocate mărunt şi 50 g se­minţe de pin. Adaugă pătrunjel tocat şi serveşte preparatul cald.

Cod sărat cu praz

Cod sărat cu praz

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.