Cod sărat cu praz
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cod sarat cu praz din: cod sarat, fir de praz, paine prajita, ulei de masline extravirgin, sofran, patrunjel si piper.
- 500 g cod sărat
- 2 fire de praz
- 700 ml apă călduţă
- felii de pâine prăjită
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 plic şofran
- 1 legătură pătrunjel
- 1 vârf de cuţit cu piper
Mod de preparare:
Pune codul la desărat în apă rece, apoi taie-1 bucăţi. Spală şi curăţă prazul şi taie-1 rondele foarte fine. Incinge uleiul într-o tigaie, adaugă prazul şi sotează-1 circa 8 minute.
Când prazul devine sticlos, adaugă apa caldă, şofranul şi piperul. Când începe să clocotească, pune bucăţile de peşte şi lasă-le să fiarbă circa 20 de minute. Presară pătrunjel tocat mărunt peste compoziţia de cod şi pune-o pe feliile calde de pâine prăjită.
Variante: Incearcă şi o altă variantă, adăugând la ingredientele din reţetă măsline negre fară sâmburi tocate mărunt şi 50 g seminţe de pin. Adaugă pătrunjel tocat şi serveşte preparatul cald.
Cod sărat cu praz
Poftă bună!