Cod sărat umplut
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cod sarat umplut din: file de cod, cartofi, ardei gras, lapte, busuioc, sare si piper.
- 1 file de cod sărat (circa 500 g)
- 2 cartofi mai mari
- 1 ardei gras roşu
- 2 linguri lapte
- 4 frunze de busuioc
- sare şi piper
pentru decor:
- 8 ardei iuţi frunze de busuioc
Mod de preparare:
Frige pe grătar ardeiul curăţat de seminţe, pune-1 într-o pungă de plastic ca să transpire, apoi curăţă-i pieliţa. Intre timp, fierbe cartofii (cu coajă), în apă cu un praf de sare. Incearcă-i înfigând o scobitoare în ei. Când scobi toarea pătrunde uşor, înseamnă că interiorul este moale şi sunt gata.
Curăţă cartofii de coajă şi pasează-i. Incorporează laptele şi pune piureul pe foc, aromează-1 cu busuiocul tocat mărunt şi adaugă ardeiul tăiat cubuleţe. Condimentează cu sare şi piper, după gust. Lasă-I să se răcească.
Desărează peştele, scoate-i oasele şi taie-1 în 8 dreptunghiuri egale. întinde piureul pe 4 bucăţi şi acoperă cu celelalte bucăţi de peşte. Frige-le câte 7 minute pe fiecare parte, puhându-le pe grătarul aşezat la distanţă mai mare faţă de jar. Serveşte imediat, decorat cu ardei iuţi şi frunze de busuioc.
Cod sărat umplut
Poftă bună!