Cod sărat

Printeaza

O reteta de cod sarat din: cod sarat, cartofi, ceapa, lamaie, galbenus, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, faina, masline negre, ou, ardei capia, patrunjel si rozmarin.

Ingrediente:Cod sărat

  • 300 g cod sărat
  • 400 g cartofi albi
  • 1 ceapă
  • 1 lămâie
  • 1 gălbenuş
  • 1 pahar cu apă
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare şi piper
  • 300 g faină albă
  • 30 g măsline negre fară sâmburi
  • 1 ou
  • 90 ml apă
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

pentru decor:

  • 2 ardei capia roşii
  • câteva fire de pătrunjel
  • câteva fire de rozmarin

 

Mod de preparare:

Desărează codul în apă rece.

Pune-l într-un castron de sticlă împreună cu cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele subţiri, ceapa tocată, coaja rasă de lămâie şi 1 pahar cu apă şi fierbe totul circa 10 minute în cuptoru.

Scurge cartofii şi codul.

Pune-le într-un castron împreună cu 3 linguri de ulei de măsline, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust.

Pasează ingredientele până când se omogenizează, apoi adaugă usturoiul zdrobit, gălbenuşul şi mărunţeşte-le cu furculiţa.

Pune într-un castron făina, oul, uleiul şi apa.

Adaugă măslinele tocate mărunt, potriveşte gustul de sare şi frământă până când obţii un aluat neted şi omogen. Lasă aluatul să se odihnească în frigider 30 de minute.

Intinde o foaie subţire de aluat şi taie din ea triunghiuri.

Aşază-le într-un vas şi ţine-le 8 minute în cuptor reglat la funcţiunea de coacere.

Formează găluşte din compoziţia de cartofi şi cod şi aranjează-le pe farfurii individuale.

Decorează cu bucăţi de ardei capia şi frunzuliţe de pătrunjel şi de rozmarin.

Cod sărat

Cod sărat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.