Cod în Hârtie de Pergament cu Legume din: fileuri de cod, morcovi, broccoli, ardei, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, ulei de masline, busuioc, lamaie. Codul în hârtie de pergament cu legume este o modalitate ușoară și sănătoasă de a savura pește și legume proaspete, păstrând aroma și umiditatea. Această metodă de gătire păstrează toate nutrienții […]
Cod cu sos cherinoula
PrinteazaCod cu sos cherinoula din: trunchi de cod, ulei, sare, piper, patrunjel, lamaie, ceapa, boia, chili, turmeric, ulei, sare, usturoi, coriandru.
- 3 bucăţi trunchi de cod
- 2 linguri ulei
- sare
- piper măcinat
Pentru sos:
- 1 legătură mare pătrunjel verde
- 1/2 lămâie
- 1/4 ceapă mică
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 vârf de cuţit chili
- 1/2 linguriţă turmeric
- 30 ml ulei de măsline
- sare
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 vârf de cuţit coriandru măcinat
Mod de preparare:
Cureţi codul, îl ungi cu ulei şi îl presari cu sare şi piper.
Il aşezi în tavă şi îl coci pentru 20-25 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până când se pătrunde.
Pentru sos, cureţi ceapa şi usturoiul.
Pui în vasul blenderului pătrunjelul tocat mare, ceapa tăiată, usturoiul feliat şi restul ingredientelor.
Pasezi cu blenderul, până obţii o pastă omogenă. Potriveşti de sare şi sosul este gata.
Il serveşti alături de peşte, dar o parte poate fi întrebuinţat şi pentru a marina peştele, înainte de a-l frige.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cod în Hârtie de Pergament cu Legume