Cod cu sos de mustar – usor de preparat

Printeaza

Cod cu sos de mustar din: cod, morcovi, usturoi, unt, patrunjel verde, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, mustar dijon, boabe de mustar, iaurt, smantana, oua, bulbi de arpagic.

Ingrediente:Cod_cu_sos_de_mustar

  • 2 fileuri (300 g) de cod
  • 300 g morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 30 g unt
  • 3-4 fire patrunjel verde
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceasca supa de legume
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 3 lingurite mustar Dijon
  • 1 1/2 linguri boabe de mustar
  • 50 g iaurt
  • 1 lingurita smantana
  • 1 ou
  • 10 bulbi de arpagic

 

Mod de preparare:

Speli fileurile, le usuci între şervete şi le cureţi de eventualele oase rămase.

Presari fileurile pe ambele părţi cu sare şi piper şi le freci cu usturoi pisat. Le păstrezi în frigider 1/2 oră, învelite în folie.

Cureţi morcovii, îi speli şi îi fierbi în apă uşor sărată, pentru 5 minute.

Scurgi morcovii pe jumătate fierţi şi îi tai în rondele.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt, aşezi fileurile şi rondelele de morcovi, le stropeşti cu uleiul de măsline, torni supa şi acoperi vasul cu folie de aluminiu sau cu propriul capac.

Coci peştele şi morcovii 20 de minute, la foc iute. Pentru sos, decojeşti arpagicul şi îl tai în jumătăţi.

Zdrobeşti seminţele de muştar în piuliţă. Amesteci muştarul, iaurtul, smântână, oul bătut şi arpagicul.

Indepărtezi cu grijă folia şi ungi peştele cu sosul.

Continui coacerea la foc mediu, pentru 10 minute. Serveşti preparatul decorat cu frunze de verdeaţă.

Cod cu sos de mustar

Cod_cu_sos_de_mustar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.