Scrumbie Afumată cu Sos de Hrean – îmbină aroma intensă a peștelui afumat cu gustul picant și revigorant al hreanului. Această combinație delicioasă este perfectă pentru aperitive sau mese festive, oferind o experiență culinară autentică și plină de savoare. Scrumbia afumată este un ingredient tradițional în multe bucătării din Europa de Est, apreciată pentru gustul […]
Cod cu sos de mustar
PrinteazaCod cu sos de mustar din: fileuri de cod, morcovi, usturoi, unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar zdrobite, iaurt, mustar Dijon, smantana, ou si arpagic.
Ingrediente:
- 2 fileuri mari de cod
- 300 g morcovi
- 1 catel de usturoi
- 50 g unt
- 3-4 fire de patrunjel
- ulei de masline
- sare
- piper
pentru sosul de mustar:
- 1-1/2 linguri boabe mustar zdrobite (nu macinat)
- 1-1/2 linguri mustar de Dijon
- 3 linguri iaurt gras
- 1 lingurita smantana
- 1 ou
- 2 linguri arpagic tocat
Mod de preparare:
Condimentezi fileurile cu sare şi piper pe ambele părţi şi le freci cu usturoi pisat. Le laşi 10 minute să se aromeze.
Cureti morcovii şi îi pui la Fiert în apă cu un praf de sare. Ii Fierbi pe jumătate, îi laşi să se răcorească, după care îi tai rondele.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt aşezi rondelele de morcovi, stropeşti cu două linguri de ulei, torni supa, pui fileurile deasupra, acoperi cu folie şi introduci în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.
Amesteci ingredientele pentru sos şi freci energic, ca la maioneză. Scoţi folia, torni sosul peste peşte şi mai introduci la cuptor pentru 10 minute.
Laşi să se răcorească şi îl serveşti presărat cu pătrunjel verde.
Cod cu sos de mustar
Pofta buna!
Scrumbie Afumată cu Sos de Hrean