Cod cu sos si portocale din: file de cod, portocale, unt, lamaie, marar, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
700 g file de cod
4 portocale
100 g unt
1 lamaie
1 legatura marar
1 catel de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fileul de pieliţe, spălaţi-l şi scurgeţi-l de apă.
Stoarceti zeama de la două portocale şi de la lămâie şi tocati mărunt mărarul.
Puneţi într-o tavă adâncă fileul de cod împreună cu untul topit, mărarul, tocat, căţelul de usturoi întreg, zeama de lămâie şi portocală, sare şi piper, după gust.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti peştele la foc potrivit, 20 de minute, apoi puneţi în tavj şi portocalele rămase, bine spălate, necurăfate de coajă şi tăiate în felii subţiri
Mai lăsaţi la foc mic încă 10 minute, apoi serviţi peştele cald, stropit cu sosul din tavă şi cu feliuţe de portocală coapte.
File de cod cu sos de rosii din: rosii, ulei de masline, zahar, portocale, busuioc, file de cod, sare, piper. Ingrediente: 350 g roșii 5 linguri ulei de masline 1/2 lingurita zahar coaja de portocala busuioc si cimbru 900 g file de cod sare piper sote de fasole verde pentru servire Mod de preparare: Se […]
Cod cu orez si sofran din: cod, orez, fasole rosie, fasole verde, ardei capia, ceapa, usturoi, sofran, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 trunchiuri de cod 150 g orez 100 g fasole roşie boabe 300 g fasole verde doi ardei capia o ceapă o căpăţănă de usturoi mică câteva fire de […]
File de cod cu cartofi taranesti din: file de cod, cartofi, ceapa, ciuperci, usturoi, patrunjel, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb (şalău, cod, merluciu) 300 g cartofi 2-3 cepe 500 g bureţi 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie 1 ceaşcă cu ulei sare piper Mod de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Delicios pestele asta