Cod cu sos de rosii – retete simpla si gustoasa

Printeaza

Cod cu sos de rosii din: cod, ulei, ceapa, usturoi, rosii, masline, boia, rozmarin, lamaie, sare, piper.

 

Ingrediente:Cod cu sos de rosii

  • 650 g cod decongelat
  • 3 linguri ulei
  • o ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • 500 g roşii foarte bine coapte
  • 100 g măsline cu sâmburi
  • 1/2 linguriţă boia dulce sau iute, după gust
  • o crenguţă rozmarin
  • o lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se călesc în ulei, amestecând continuu să nu se ardă.

Se adaugă roşiile, boiaua, sare si piper. Se lasă la fiert 15 minute.

Se mixează sosul, se strecoară si se pune din nou pe foc cu măslinele şi lămâia tăiată.

Se lasă 5 minute să fiarbă măslinele, se adaugă peştele şi se mai lasă 10 minute.

Se potriveşte gustul de sare si piper, se presară puţin rozmarin şi se serveşte.

 

 

Cod cu sos de rosii

Cod cu sos de rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Cod negru cu salata

Cod negru cu salata

Cod negru cu salata din: miso, cod, miere, chili, avocado, ridichi, castravete, ghimbir, salata, orez, coriandru, dressing. Ingrediente: 1/4 cană de miso alb sau galben 1 lingura pastă de chili coreeană 1 lingură de miere 2 bucăţi cod negru de Alaska 1 avocado mic, curăţat şi tăiat bucăţi 1/2 cană castravete proaspăt, tăiat 1/4 cană […]

Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran din: cod, orez, fasole rosie, fasole verde, ardei capia, ceapa, usturoi, sofran, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 trunchiuri de cod 150 g orez 100 g fasole roşie boabe 300 g fasole verde doi ardei capia o ceapă o căpăţănă de usturoi mică câteva fire de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.