Cod cu sos tomat si masline

Printeaza

Cod cu sos tomat si masline din: trunchiuri de cod, rosii, ceapa rosie, ardei gras, vin alb demisec, pasta de tomate, busuioc, masline, cimbru, ulei de masline, sare, piper, malai.

Ingrediente:

  • 800 g trunchiuri de cod
  • 800 g rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • 275 ml vin alb demisec
  • 2 catei de usturoi
  • Pasta de tomate
  • Busuioc verde
  • 100 g masline foliate
  • Cimbru tocat
  • 75 ml ulei de masline
  • Sare, piper, cimbru, malai

 

Mod de preparare:

Se curate ceapa si usturoiul si se taie cubulete. Se curate ardeiul gras de seminte, se spala si se taie in cubulete.

Se pun la incins 2 linguri de ulei, se presara ceapa si usturoiul, se calesc 2 minute, apoi se adauga ardeiul si se calesc timp de 10 minute.

Se toarna vinul in care s-au dizolvat 2 linguri de pasta de tomate, se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in cubulete sau date pe razatoare.

Se condimenteaza, se lasa la fiert pana cand sosul scade la jumatate, se adauga maslinele, busuiocul sau cimbrul tocate.

Se spala codul, se pune intr-o tava cu restul de ulei, putina apa, sarea si piperul.

Se introduce in cuptor, se tine timp de 25-30 de minute si se serveste alaturi de sosul fierbinte.

Se serveste cu mamaliga fierbinte impreuna cu un pahar de Feteasca Alba.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran din: cod, orez, fasole rosie, fasole verde, ardei capia, ceapa, usturoi, sofran, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 trunchiuri de cod 150 g orez 100 g fasole roşie boabe 300 g fasole verde doi ardei capia o ceapă o căpăţănă de usturoi mică câteva fire de […]

File de cod cu cartofi taranesti

File de cod cu cartofi taranesti

File de cod cu cartofi taranesti din: file de cod, cartofi, ceapa, ciuperci, usturoi, patrunjel, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb (şalău, cod, merluciu) 300 g cartofi 2-3 cepe 500 g bureţi 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie 1 ceaşcă cu ulei sare piper   Mod de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Am preparat cod cu sos tomat si masline si a iesit foarte bun. Imi place codul, este in peste mai slab, iar sosul tomat ii confera o aroma deosebita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.