Cod cu spanac şi ciuperci
PrinteazaCod cu spanac şi ciuperci din: trunchiuri de cod, spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, boia dulce, ardei iute, masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, ulei de floarea soarelui.
- 700 g trunchiuri de cod
- un kilogram spanac congelat
- 400 g ciuperci
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- o lingurita cu boia dulce
- un ardei iute mic
- 100 g masline feliate
- o lamaie
- sare
- piper
- patrunjel
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Codul se curăţă, se spală şi -L se taie bucăţi mai mici. Se ung cu ulei, se condimentează şi se pun într-o tavă. Se aşază pe fiecare felii de lămâie, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 30-40 de minute.
Se scot pe un platou, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa, apoi se adaugă ciupercile.
Se ţin pe foc zece minute, se adaugă spanacul decongelat şi usturoiul, se condimentează, se toarnă puţină apă şi se călesc.
Când a scăzut lichidul se adaugă usturoiul, măsllinele, boiaua dulce şi ardeiul iute, se mai ţine pe foc cinci minute; şi se serveşte alături de bucăţile de cod. In timpul servirii, codul se stropeste cu suc de lamaie si se presara cu patrunjel tocat.
Cod cu spanac şi ciuperci
Pofta buna!