Cod la tava cu fasole verde, pancetta si seminte de pin
PrinteazaCod la tava cu fasole verde, pancetta si seminte de pin din: fasole verde căţărătoare, usturoi, sare, piper negru, ulei de măsline, carne de cod, pancetta afumată sau bacon vărgat, seminţe de pin, lamaie.
Ingrediente:
- 680 g fasole verde căţărătoare, fără cozi şi tăiată felii, pe diagonală
- 1 căţel de usturoi, tăiat în felii subţiri
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
- 4 porţii a câte 225 g carne de cod, cu tot cu şira spinării
- 12 felii de pancetta afumată sau de bacon vărgat
- 1 mână bună de seminţe de pin
- 2 lămâi tăiate în jumătăti
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Puneţi fasolea verde într-o tavă pentru copt de mărimea adecvată.
Puneţi deasupra usturoiul, sare şi piper, adăugaţi ulei doar cât să acopere puţin fasolea şi amestecaţi totul.
Aşezaţi şi bucăţile de cod printre păstăile de fasole, condimentaţi din nou cu grijă, apoi presăraţi bucăţile de pancetta peste cod şi fasole. Imprăştiaţi deasupra seminţe de pin şi stropiţi cu puţin ulei de măsline.
Luaţi jumătăţile de lămâie şi adăugaţi-le şi pe ele în tavă — se vor coace şi se vor rumeni puţin, căpătând o consistenţă gelatinoa’să, dulce şi parfumată.
Gătiţi aproximativ 15 minute, punând tava în partea din mijloc a cuptorului preîncălzit.
In primele 5 minute, fixaţi uşurel nişte folie de bucătărie peste cod; apoi o puteţi îndepărta.
Veţi şti că peştele s-a pătruns atunci când şira spinării poate fi scoasă cu uşurinţă.
Aceasta reprezintă o masă în sine, aşa că serviţi turnând deasupra sucurile minunate rămase în tavă.
Cod la tava cu fasole verde, pancetta si seminte de pin
Pofta buna!