File de cod la tigaie din: file de cod, sare, piper, faina, ulei de masline, unt, capere, patrunjel, lamai. Poate te intereseaza si: Reteta zilei: File de cod cu cartofi si sparanghel la cuptor Cum se prepara File de cod la cuptor cu sos de lamaie si capere (VIDEO) Ingrediente: 4 fileuri de cod, […]
Cod la tigaie cu patrunjel, capere si unt rumenit
PrinteazaCod la tigaie cu patrunjel, capere si unt rumenit din: fileuri de cod fără piele şi dezosate, sare, piper, faina, ulei de masline, unt, capere, patrunjel cu frunza lata, lamai.
Ingrediente:
- 4 x 225 g fileuri de cod, fără piele şi dezosate
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- făină
- 2 linguri de ulei de măsline
- 85 g unt
- 1 mână de capere înmuiate în apă
- 1 mână de pătrunjel cu frunza lată proaspăt
- 2 lămâi
Mod de preparare:
Pentru această reţetă, este important să aveţi o tigaie pe care s-o puteţi încinge bine.
Asezonaţi fileurile de cod pe ambele părţi şi pudraţi uşor cu făină, scuturând excesul.
Turnaţi uleiul de măsline în tigaia fierbinte şi învârtiţi-o puţin, astfel încât fundul să fie complet acoperit.
Puneţi codul în tigaie, lăsaţi-l două minute şi verificaţi apoi cu o furculiţă pe o parte dacă se colorează frumos.
Când are o culoare frumoasă aurie întoarceţi peştele pe partea ceâlaltă şi continuaţi să prăjiţi, dând focul mai mic.
După aproape 3-4 minute, codul ar trebui să fie prăjit atât cât trebuie. Scoateţi peştele din tigaie şi păstraţi-l cald.
Puneţi untul în tigaie şi lăsaţi-l să se topească şi să se coloreze uşor.
Adăugaţi caperele şi pătrunjelul şi, în următoarele 30 de secunde, învârtiţi tigaia până când untul capătă o culoare maronie (nu neagră).
Turnaţi zeama unei lămâi şi luaţi de pe foc; va sfârâi şi va clocoti, învârtiţi tigaia până se amestecă totul bine, apoi turnaţi caperele, pătrunjelul şi untul rumenit peste cod.
Serviţi cu sferturi de lămâie, cartofi fierţi şi o salată verde mare.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!