Coietas
PrinteazaO reteta de coietas din: carne de vita, slanina, patrunjel, usturoi, supa de legume, frunze de salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Coietas este un fel de mâncare tipic din Sardinia. Coietas sunt rulouri făcute cu carne şi varză. In dialect sard, termenul coieta înseamnă „prepeliţă” şi se referă la mărimea ruloului, care aminteşte, de fapt, dimensiunea unei prepeliţe.
- 8 felii de carne de vită
- 50 g slănină
- 1 legătură mare de pătrunjei
- 2 căţei de usturoi
- 1 dl supă de legume
- câteva frunze de salată
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi, uscaţi şi tocaţi pătrunjelul; curăţaţi şi tocaţi mărunt un căţel de usturoi. Tăiaţi slănina (operaţiunea va fi mai uşoară dacă încălziţi lama cuţitului), adăugaţi pătrunjelul şi usturoiul şi amestecaţi ingredientele până obţineţi o compoziţie omogenă.
Intindeţi bucăţile de carne pe un tocător de lemn şi bateţi-le cu un ciocan de carne, întindeţi pe fiecare felie compoziţia de slănină şi rulaţi. închideţi şi fixaţi rulourile cu o scobitoare de lemn. Prăjiţi în puţin ulei căţelul de usturoi care v-a rămas.
Scoateţi usturoiul şi rumeniţi rulourile, apoi adăugaţi supa. Dregeţi cu sare şi cu piper şi fierbeţi la foc mic. Serviţi coietas fierbinţi, ornând farfuriile cu câteva foi de salată.
Coietas
Poftă bună!