Coke float

Printeaza

Coke float ca la carte nu conţine decât două ingrediente – Coca-Cola şi îngheţată de vanilie, îngheţata se pune în pahar, iar deasupra se toarnă Coca-Cola, ale cărei bule menţin îngheţata la suprafaţă.

De aici provine numele acestui amestec. Coke float poate fi băută cu paiul (dificil) sau mâncată cu lingura (mult mai practic); depinde cât de bine aţi amestecat îngheţata cu Cola.

Se poate pregăti în pahare sau într-o carafă mare, care poate fi servită vara la petreceri în aer liber. Dacă vă decideţi pentru ultima variantă, calculaţi cam 450 ml de Cola la o lingură de îngheţată.

Ingheţata face băutura foarte cremoasă şi mătăsoasă. Ingredientele se amestecă, in mod tradiţional, suficient de bine pentru a forma un capac de spumă, oarecum asemănător cu cel de la cappuccino.

Se prepară şi variante de bază cu alte băuturi carbogazoase, precum bere de ghimbir sau cu alte arome de îngheţată decât cea de vanilie. Unii preferă îngheţata de cafea, datorită afinităţii ei naturale cu gustul Colei.

Băutura originală se prepara în Statele Unite probabil cu bere de ghimbir, însă varianta cu Coca-Cola se bucură de mai multă apreciere pe plan internaţional.

 

Coke float

Coke float

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.