Colac cu mac
PrinteazaColac cu mac din; faina, zahar pudra, oua, unt, lapte, drojdie, migdale, nucsoara, sare, mac, lapte, zahar pudra, unt, scortisoara si rom.
- 400 g faina
- 120 g zahar pudra
- 3 oua
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 30 g drojdie
- 30 g migdale feliate
- nucsoara
- sare
pentru umplutura de mac:
- 150 g mac macinat
- 100 ml lapte
- 50 g zahar pudra
- 2 linguri cu unt
- 1 lingurita cu scortisoara
- 2 linguri cu rom
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia şi o linguriţă cu zahăr în puţin lapte. Las-o la crescut zece minute. Cerne făina şi fă în mijloc o adâncitura. Pune drojdia, restul de zahăr şi lapte, două ouă bătute şi un praf de sare şi nucşoară. Toarnă treptat untul topit şi frământă uşor. Acoperă aluatul şi lasâ-l la crescut 45 de minute.
Intre timp, fierbe laptele cu zahărul şi untul, pune macul şi asă să dea într-un clocot. După ce s-a răcorit, adaugă romul şl un praf de scorţişoară.
Intinde aluatul cu palmele. Pune umplutura de mac şi râsjceşte uşor, dându-i formă de colac. Aşază-l într-o tavă unsă şi taoetată cu hârtie de copt. Unge cu ou bătut şi presară fulgi de migdale. Coace la cuptor, la foc moderat, 45 de minute.
Colac cu mac
Pofta buna!
E bun colacul cu mac, foarte bun