Colac cu spanac si branza
PrinteazaColac cu spanac si branza din: făină, drojdie uscata, sare, zahar, oua, lapte, untura, seminte de susan, spanac, smantana, unt, şuncă, brânză tare.
Ingrediente:
- 550 g făină
- 1 pachet drojdie uscată
- sare
- 1 lingură zahăr
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 100 g untură
- seminţe de susan pentru decor
- 300 g spanac
- 50 ml smântână
- 20 g unt
- piper negru măcinat
- 150 g şuncă
- 150 g brânză tare
Mod de preparare:
Pui 500 g făină şi drojdia într-un vas, adaugi sarea, zahărul, un ou şi laptele călduţ şi amesteci. Topeşti untura şi o adaugi peste celelalte ingrediente.
Frămânţi aluatul şi îl laşi la căldură, până îşi dublează volumul. Pui spanacul într-o tigaie, adaugi smântână şi aduci la punctul de fierbere.
Untul topit şi 50 g făină le amesteci, apoi le torni peste spanac. Ţii pe foc timp de câteva minute, asezonezi cu sare şi piper, apoi laşi să se răcească. întinzi aluatul şi-l tai în trei fâşii.
Peste fiecare pui şunca, brânza rasăşi umplutura de spanac şi rulezi. împleteşti trei rulouri şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Baţi bine oul rămas şi ungi colacul cu acesta, apoi presari seminţele de susan. Coci apoi colacul în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie (180°C), timp de 35 de minute.
Laşi la răcit, apoi îl serveşti tăiat în felii sau bucăţele.
Colac cu spanac si branza
Pofta buna!
Arata bine colacul cu spanac si branza