Colac cu spanac si branza

Printeaza

Colac cu spanac si branza din: făină, drojdie uscata, sare, zahar, oua, lapte, untura, seminte de susan, spanac, smantana, unt, şuncă, brânză tare.

 

Ingrediente:

  • 550 g făină
  • 1 pachet drojdie uscată
  • sare
  • 1 lingură zahăr
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 100 g untură
  • seminţe de susan pentru decor
  • 300 g spanac
  • 50 ml smântână
  • 20 g unt
  • piper negru măcinat
  • 150 g şuncă
  • 150 g brânză tare

Mod de preparare:

Pui 500 g făină şi drojdia într-un vas, adaugi sarea, zahărul, un ou şi laptele călduţ şi amesteci. Topeşti untura şi o adaugi peste celelalte ingrediente.

Frămânţi aluatul şi îl laşi la căldură, până îşi dublează volumul. Pui spanacul într-o tigaie, adaugi smântână şi aduci la punctul de fierbere.

Un­tul topit şi 50 g făină le amesteci, apoi le torni peste spanac. Ţii pe foc timp de câteva minute, ase­zonezi cu sare şi piper, apoi laşi să se răcească. întinzi aluatul şi-l tai în trei fâşii.

Peste fiecare pui şunca, brânza rasăşi umplutura de spanac şi rulezi. împleteşti trei rulouri şi le aşezi într-o tavă tape­tată cu hârtie de copt.

Baţi bine oul rămas şi ungi colacul cu acesta, apoi presari seminţele de susan. Coci apoi colacul în cuptorul preîncălzit, la tempera­tură medie (180°C), timp de 35 de minute.

Laşi la răcit, apoi îl serveşti tăiat în felii sau bucăţele.

Colac cu spanac si branza

Colac_cu_spanac_si_branza

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata bine colacul cu spanac si branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.