Colac umplut cu salam şi caşcaval

Printeaza

O reteta simpla de colac umplut cu salam si cascaval din: faina alba, drojdie, apa calduta, ulei de masline extravirgin, piper negru, cascaval si salam.

Ingrediente Colac umplut cu salam şi caşcaval

pentru aluat:

  • 500 g faină albă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 150 ml apă călduţă
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 linguriţă piper negru

 

pentru umplutura:

  • 150 g caşcaval (mai picant)
  • 150 g salam

 

Mod de preparare:

Toarnă faina în formă de fântână într-un castron, adaugă un praf de sare, piperul şi uleiul de măsline; încorpo­rează drojdia dizolvată în apa călduţă. Frământă îndelung până când obţii un aluat neted şi moale (dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă).

Acoperă aluatul cu folie alimentară şi lasă-1 30 de mi­nute să crească. Intinde-1 cu sucitorul într-o foaie cu grosi­mea de 1 cm.

Separat, taie salamul cuburi şi caşcavalul bastonaşe subţiri. Presară-le pe suprafaţa aluatului, lăsând neacoperită o margine de un deget. Rulează aluatul, introdu­când capătul exterior sub rulou. Rotunjeşte ruloul, udă cele două capete şi lipeşte-le între ele, formând un colac.

Pune colacul pe o tavă rotundă unsă cu ulei, aco­peră cu folie alimentară şi lasă-1 să crească timp de o oră. îndepărtează folia şi coace-1 40 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Scoate-1 din cuptor şi lasă-1 10 minute să se răcorească. Taie-1 felii groase şi serveşte.

Colac umplut cu salam şi caşcaval

Colac umplut cu salam şi caşcaval

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.