Colac umplut cu salam şi caşcaval
PrinteazaO reteta simpla de colac umplut cu salam si cascaval din: faina alba, drojdie, apa calduta, ulei de masline extravirgin, piper negru, cascaval si salam.
pentru aluat:
- 500 g faină albă
- 25 g drojdie proaspătă
- 150 ml apă călduţă
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 linguriţă piper negru
pentru umplutura:
- 150 g caşcaval (mai picant)
- 150 g salam
Mod de preparare:
Toarnă faina în formă de fântână într-un castron, adaugă un praf de sare, piperul şi uleiul de măsline; încorporează drojdia dizolvată în apa călduţă. Frământă îndelung până când obţii un aluat neted şi moale (dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă).
Acoperă aluatul cu folie alimentară şi lasă-1 30 de minute să crească. Intinde-1 cu sucitorul într-o foaie cu grosimea de 1 cm.
Separat, taie salamul cuburi şi caşcavalul bastonaşe subţiri. Presară-le pe suprafaţa aluatului, lăsând neacoperită o margine de un deget. Rulează aluatul, introducând capătul exterior sub rulou. Rotunjeşte ruloul, udă cele două capete şi lipeşte-le între ele, formând un colac.
Pune colacul pe o tavă rotundă unsă cu ulei, acoperă cu folie alimentară şi lasă-1 să crească timp de o oră. îndepărtează folia şi coace-1 40 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Scoate-1 din cuptor şi lasă-1 10 minute să se răcorească. Taie-1 felii groase şi serveşte.
Colac umplut cu salam şi caşcaval
Poftă bună!