Colac cu vanilie

Printeaza

Colac cu vanilie din: vanilie, rozmarin, lapte, drojdie, zahar, faina, migdale, unt, ou, sare, galbenus, suc de lamaie.

Ingrediente:

Pentru aluatul cu drojdie:

  • 2 batoane de vanilie
  • 2 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 175 ml lapte călduţ
  • 1 pacheţel drojdie uscată
  • 80 g zahăr
  • 400 g făină
  • 100 g migdale măcinate
  • 100 g unt moale
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă sare.

în plus:

  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri lapte
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri suc de lămâie
  • eventual, zahăr pudră şi câteva frunze de rozmarin pentru ornat

 

Preparare Colac cu vanilie:

Crestaţi batoanele de vanilie pe lung şi scoateţi-le miezul cu un cuţit.

Fierbeţi-le în lapte împreună cu crenguţele de rozmarin circa 5 minute. Indepărtaţi apoi laptele de pe foc şi lăsaţi-l să se răcească până devine călduţ. Scoateţi vanilia şi rozmarinul.

Amestecaţi drojdia, 1 lingură de lapte şi 1 linguriţă de zahăr. Lăsaţi amestecul rezultat circa 15 minute să crească.

Cerneţi făina într-un castron. Adăugaţi restul ingredientelor pentru aluat şi drojdia crescută şi frământaţi totul circa 5 minute până obţineţi un aluat omogen. Impărţiţi-l în două părţi egale.

Formaţi cu ele rulouri de circa 50 de cm şi răsuciţi-le într-o spirală.

Aşezaţi-o într-o tavă şi uniţi-i capetele, apoi lăsaţi-o circa 20 de minute să crească.

Incingeţi cuptorul la 200°C. Bateţi gălbenuşul şi laptele, ungeţi colacul cu acest amestec şi coaceţi-l circa 30 de minute.

Amestecaţi zahărul pudră şi sucul de lămâie şi ungeţi colacul cu amestecul obţinut.

Dacă doriţi, presăraţi-l cu puţin zahăr pudră şi câteva frunzuliţe de rozmarin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.