Colac

Printeaza

Colac din: faina, unt, zahar, lapte, drojdie, lamaie, sare, oua, nuci

Ingrediente: Colac

  • 400 g făină
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • un cubuleţ de drojdie
  • o lămâiie
  • sare
  • ulei
  • 3 ouă
  • 50 g nuci

 

Mod de preparare:

In laptele călduţ se dizolvă drojdia, se lasă 20 de minute la dospit şi apoi se toarnă peste făină. Se adaugă zahărul şi un pic de sare, apoi se fră­mântă.

Se pun ouăle, untul, coaja rasă de lămâie, uleiul încălzit şi nucile măci­nate. Se frământă foarte bine aluatul şi se lasă la crescut, într-un loc mai cald.

Din aluat se fac collăcei, apoi se ung cu albuş sau cu sirop de zahăr şi apă. Se coc în cuptor până când se rumenesc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.