Colacei dulci cu stafide si branza de vaci
PrinteazaColacei dulci cu stafide si branza de vaci din: scortisoara, lapte, faina, drojdie, sare, zahar, galbenus, rom, stafide, branza de vaci.
- 2 lingurite scortisoara
- 250 ml lapte caldut
- 500 g faina
- drojdie cat o masline
- 1 lingurita rasa de sare
- 50 g zahar
- 50 g unt
- 1 galbenus, pentru uns
pentru umplutura:
- 50 ml rom
- 100 g stafide
- 500 g branza de vaci
- 2 linguri zahar
Mod de preparare:
Laşi stafidele să se înmoaie în rom. Pui scorţişoara în lapte şi laşi 5-10 minute. Separat, amesteci făina, drojdia, sarea şi zahărul şi faci o gaură în mijloc. Torni untul topit în laptele cu scorţişoară şi apoi toată compoziţia în făină.
Amesteci ingredientele până obţii un aluat omogen, pe care îl frămânţi 10 minute, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi să crească două ore. Amesteci brânza de vaci cu zahărul şi cu stafidele. Păstrezi câteva pentru a presăra deasupra.
Impărţi aluatul în 12 părţi egale. Le întinzi, le pui 1 lingură de umplutură, le rulezi, le dai forma literei „S” şi le ungi cu gălbenuş. Pui câteva stafide în centrul fiecărei bucle. Aşezi colăceii în tava acoperită cu hârtie de copt şi laşi la cuptor 15 minute.
Colacei dulci cu stafide si branza de vaci
Pofta buna!
Primesti si comenzi? Ca vreau si eu niste colacei din astia 🙂
Buni mai sunt!