Untul şi laptele se pun pe foc cât să se topească untul şi se lasă apoi să se răcească.
Se amestecă făina cu drojdia, zahărul, zahărul vanilinat şi sarea.
Se face un gol în centru şi se pune oul bătut, apoi se adaugă laptele călduţ amestecat cu unt. Se frământă bine şi se lasă la crescut 45 de minute.
Aluatul crescut se frământă şi se împarte în 8 bucăţi. Apoi, fiecare dintre cele opt părţi se modelează sub formă de sul şi se împletesc două câte două, formând colăceii.
Se aşază în tava de copt, se ung cu gălbenuş, se presară cu zahăr şi se coc aproximativ 35 de minute.
Colacei cu vanilie si cacao din: drojdie, lapte, oua, zahar, faina, unt, cacao, vanilie. Ingrediente: 60 g drojdie 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 1 linguriţă sare vanilie şi coajă rasă de lămâie 3 albuşuri 300 g zahăr 1 kg făină 200 g unt 2-3 linguri cacao Mod de preparare: Se face o maia: se […]
Colacei din rulouri vanilate din: faina, oua, unt, zahar, lapte, drojdie, sare, zahar vanilinat, amidon, galbenus, fulgi de ciocolata si stafide. Ingrediente: Pentru aluat 350 g făină 2 ouă 100 g unt 50 g zahăr 100 ml lapte 1 plic drojdie uscată 1 linguriţă sare 1 plic zahăr vanilinat Pentru cremă 1/4 l lapte […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.