Colăcei cu vişine şi cremă de urdă dulce
PrinteazaColăcei cu vişine şi cremă de urdă dulce din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, oua, ricotta, coaja de lamaie, ricotta, amidon, visine si seminte de pin.
- 250 g faina
- 125 ml lapte
- 80 g zahar
- 1/2 cub drojdie
- 40 g unt topit
- 2 oua
- 250 g ricotta
- 1 lingurita coaja rasa de la 1 lamaie
- 10 g amidon
- 120 g visine (din compot)
- 1 lingura seminte de pin
Mod de preparare:
Se aşază făina într-un castron şi se face o gropiţă la mijloc. Se amestecă în această gropiţă laptele cu 30 g zahăr şi drojdia zdrobită.
Se acoperă şi se lasă să crească cea 15 min. Se adaugă untul şi 1 ou şi se frământă un aluat vârtos.
Se acoperă şi se lasă să crească cea 30 min.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se mai frământă o dată aluatul şi se împarte în 8 porţii, din care se modelează câte o bilă, care apoi se aplatizează (la diametrul de cea 8 cm); se ridică o margine înaltă şi se aşază pe hârtie de copt. 3 Se amestecă ricotta cu 1 ou, coajă de lămâie, 50 g zahăr şi amidon.
Se aşază această compoziţie pe blaturi, se repartizează vişine şi se coc 15-20 min.
După câteva minute se pot presăra nucile.
Colăcei cu vişine şi cremă de urdă dulce
Pofta buna!
sunt foarte buni si bunica mea facea
Arata bine colacei astia
Trebuie sa-i incerc pe astia!