Colacel pentru dimineata de Paşte

Printeaza

O reteta de colacel pentru dimineata de Paşte din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, oua, ulei de masline, untura, zahar si ou.

Ingrediente:Colacel pentru dimineata de Paşte

  • 250 g faina (plus 50 g pentru planseta)
  • 50 g zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 g untura proaspata de porc, margarina sau unt
  • zahar praf pentru ornare
  • 1 ou pentru uns deasupra

 

Mod de preparare:

Amestecati faina, zaharul si sarea intr-un castron mai mare. Faceti in mijloc o adancitura si puneti drojdie maruntita, amestecata cu putin zahar si cu lapte caldut. Amestecati laptele pana se dizolva drojdia, apoi lasati maiaua la crescut, in loc cald.

Adaugati, pe rand, celelalte ingrediente, amestecand usor: laptele ramas, ouale batute cu putina sare si uleiul. Framantati aluatul pana cand se desprinde usor de pe maini si de pe vas. Daca este prea moale, adaugati faina, daca este prea tare, adaugati putin lapte sau ulei.

Acoperiti vasul cu un servet si puneti-l la loc cald la dospit (cel putin 30-40 de minute). Impartiti aluatul dospit in cinci bucati egale, presarati-le cu faina si lasati-le 10 mintue in repaus, la loc cald, pe planseta de lucru.

Din fiecare bucata de aluat intindeti cate o foaie rotunda. Ungeti foile cu un strat de unt sau untura, apoi rulati-le strans. IDn rulourile obtinute faceti spirale, ca la cuiburile de viespe, puneti cuiburile lipite, unul langa altul, ca o coronita, intr-un vas rotund uns si tapetat.

Tineti tava la loc cald, ca sa creasca putin colaceii, ungeti-i cu unt sau cu ou batut si apoii puneti-i la cuptorul incalzit dinainte, la loc potrivit. Coronita de colacei coapta poate fi un suport foarte potrivit pentru ouale vopsite. Puteti sa-i atasati o funda colorata pentru efect.

Colacel pentru dimineata de Paşte

Colacel pentru dimineata de Paşte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.