Colaci cu vanilie

Printeaza

Colaci cu vanilie din: faina, lapte, oua, margarina, zahar, sare, drojdie.

Ingrediente:Colaci cu vanilie

  • 650 g făină
  • 1,5 pahar lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri margarină
  • 2 linguri zahăr
  • 2 g vanilie sare
  • 10 g drojdie
  • 1 ou pentru ungere

 

Mod de preparare:

Se amestecă 150 ml lapte (la temperatura camerei) cu drojdia, zahărul şi sarea, apoi se adaugă 325 g făină, 1 ou şi o lingură de margarină. Se frământă aluatul, apoi se lasă la cald, acoperit cu o pânză, 20-25 de minute.

Se adaugă în aluat restul de lapte şi celelalte ingrediente. Se frământă şi se lasă la dospit, la cald, acoperit cu o pânză, 35-40 de minute. Se modelează colacii, după obicei, pentru naşi sau pentru primirea invitaţilor, apoi se lasă încă 10-15 minute să crească.

Se dau 40-45 de minute la cuptorul încins la 180°C.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.