Colaci gustosi
PrinteazaColaci gustosi din: faina, lapte, oua, drojdie, margarina, zahar, vanilie.
- 650 g făină
- 1,5 pahar lapte
- 2 ouă
- 2 linguri margarină
- 2 linguri zahăr
- 2 g vanilie
- sare
- 10 g drojdie
Mod de preparare:
Se amestecă 150 ml lapte (la temperatura camerei) cu drojdia, zahărul şi sarea, apoi se adaugă 325 g făină, 1 ou şi o lingură de margarină. Se frământă aluatul, apoi se lasă la cald, acoperit cu o pânză, 20-25 de minute.
Se adaugă în aluat restul de lapte şi celelalte ingrediente. Se frământă şi se lasă la dospit, la cald, acoperit cu o pânză, 35-40 de minute.
Se modelează colacii, după obicei, pentru naşi sau pentru primirea invitaţilor, apoi se lasă încă 10-15 minute să crească. Se dau 40-45 de minute la cuptorul încins la 180°C.
Pofta buna!