Colaci

Printeaza

Colaci din: faina, ulei, drojdie, aluat, zahar.

Ingrediente:

  • 2 kg faină
  • 125 ml ulei
  • 100 g drojdie
  • apă cât primeşte aluatul
  • 1 linguriţă zahăr (ori cât iei de două-trei ori între trei degete)

 

Mod de preparare:

Colaci: Drojdia se desface într-o ceaşcă de apă caldă .Se cerne faina moviliţăîn mijlocul moviliţei se face loc pentru zahăr, drojdie şi ulei,apă, se adaugă cât să iasă un aluat vârtos.

Frământatul durează cam o jumătate de oră, dospitul nu mai mult de o oră, că face aluatul băşici . Se bate coca cu maiul câteva minute, înainte de a o pune la cuptor, să se spargă băşicile.

Se întinde funie aluatul, se-mpleteşte cerc Se presară faină în tăvi şi se potrivesc colacii. Se lasă să mai dospească niţel, să umple tăvile. In cuptorul încins şi cu foc potrivit stau cam o oră, să prindă coajă.

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.