Colcannon

Printeaza

Colcannon din: cartofi, varza, unt, ceapa, lapte, piper, patrunjel.

Ingrediente :Colcannon

  • 4 cartofi potriviti
  • 300 g varza alba taiata fidea
  • 60 g unt
  • 1/2 ceasca ceapa verde tocata
  • 2/3 ceasca lapte cald
  • piper macinat
  • 1 lingura patrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Se curata cartofii de coaja, se taie in patru si se fierb 15 minute pana ce se-nmoaie. Se scurg de apa si se zdrobesc cu o furculita.

Se lasa varza taiata sa fiarba 10 minute in apa clocotita, se scoate din oala si se scurge. Intr-o tigaie mai mare se pune untul la incins, se adauga varza si ceapa verde si se lasa circa 1 minut sa se caleaşca.

Se amesteca zarzavatul calit cu cartofii zdrobiţi, se toarna peste ele laptele si se amesteca pana ce capata consistenta unei creme.

Se condimenteaza colcannon-ul cu piper si sare, se picura deasupra putin unt topit si se serveste garnisit cu patrunjel verde tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.