Colcannon
PrinteazaColcannon din: cartofi, varza, unt, ceapa, lapte, piper, patrunjel.
- 4 cartofi potriviti
- 300 g varza alba taiata fidea
- 60 g unt
- 1/2 ceasca ceapa verde tocata
- 2/3 ceasca lapte cald
- piper macinat
- 1 lingura patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se curata cartofii de coaja, se taie in patru si se fierb 15 minute pana ce se-nmoaie. Se scurg de apa si se zdrobesc cu o furculita.
Se lasa varza taiata sa fiarba 10 minute in apa clocotita, se scoate din oala si se scurge. Intr-o tigaie mai mare se pune untul la incins, se adauga varza si ceapa verde si se lasa circa 1 minut sa se caleaşca.
Se amesteca zarzavatul calit cu cartofii zdrobiţi, se toarna peste ele laptele si se amesteca pana ce capata consistenta unei creme.
Se condimenteaza colcannon-ul cu piper si sare, se picura deasupra putin unt topit si se serveste garnisit cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!