Colectie de Retete Gustoase

Printeaza

Colectie de Retete Gustoase: o selecție atentă de preparate culinare menite să îmbogățească experiența oricărui pasionat de bucătărie.

Fie că ești în căutarea unor rețete clasice, testate de-a lungul timpului, sau dorești să explorezi noi combinații de arome și tehnici moderne de gătit, această colecție îți oferă tot ce ai nevoie pentru a crea mese delicioase și memorabile.

Fiecare rețetă este detaliată cu grijă, pentru a-ți asigura succesul în bucătărie, indiferent de nivelul tău de experiență, și pentru a te inspira să redescoperi plăcerea gătitului.

Reteta zilei: Supa de rosii cu parmezan si busuioc

ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, faina, supa de pui, rosii, zahar, cimbru, sare, piper, busuioc, crutoane, parmezan.   Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 linguri de unt 3 1/2 cesti de ceapa tocata 3 catei de usturoi, tocat 1/4 cana faina 6 cesti supa de […]

Reteta zilei: Creveti fierti cu zeama de limeta

creveti, apa, sare, piper, frunze de dafin, limeta. Ingrediente: 1 kg creveti 8 cesti de apa 1 lingura de sare ½ lingurita piper negru macinat 1-2 frunze de dafin limeta, pentru servire   Mod de preparare: Decorticati crevetii si puneti cojile intr-o tigaie mare, impreuna cu 1 lingura […]

Reteta zilei: Clatite din malai cu sirop de artar si miere

faina, malai, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ou, miere, unt, lapte batut, sirop de artar, unt sarat.   Ingrediente: 1 cana faina 1/4 ceasca malai 1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 1 ou 3 linguri de […]

Reteta zilei: Supa de sparanghel cu parmezan si verdeata

sparanghel, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, sare, piper, suc de lamaie, parmezan, verdeata.   Ingrediente: 2 buchete sparanghel 3 linguri de unt 2 cepe, tocate 3 catei de usturoi, tocat 6 cesti supa de pui sare Piper negru proaspat macinat 2 linguri de suc proaspat de […]

Reteta zilei: Piure de cartofi cu unt si maioneza

cartofi, unt, lapte, maioneza, sare, piper.   Ingrediente: 8-10 cartofi, cuburi 1/2 ceasca de unt nesarat 1/4 cana de lapte, la temperatura camerei 1/4 ceasca maioneza Sare si piper   Mod de preparare: Adaugati cartofii intr-o oala mare si se acopera cu apa. Se adauga aproximativ 1/4 […]

Reteta zilei: Chec aperitiv de curcan

paine, lapte, ceapa, bacon, usturoi, carne tocata de curcan, ketchup, sos worcestershire, fulgi de ardei rosu, mustar dijon, zahar brun.   Ingrediente: 2 felii de paine, rupta bucati 1 cana de lapte 1 ceapa, cuburi 1 ceasca cubulete bacon, plus 6 felii de bacon 1 catel de usturoi, tocat 1 […]

Reteta zilei: Supa de rasol afumat cu legume

rasol afumat, carne de rasol afumat, ulei de masline, usturoi, ceapa, morcovi, cartof, fasole, boabe de porumb, cimbru, frunze de dafin, sare, piper.   Ingrediente: 1 rasol afumat (cu resturi de carne) carne de rasol afumat, cuburi 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 1 […]

Reteta zilei: Chiftelute de curcan cu menta si patrunjel

carne de curcan, dovlecei, ceapa verde, menta, patrunjel, usturoi, chimen, sare, piper, ou, sos tzatziki.   Ingrediente: 1,5 kg carne de curcan, tocata 2 dovlecei, rasi 3 cepe verzi, tocate 1 pumn menta tocata 1 pumn patrunjel tocat 2 lingurite usturoi zdrobit sau tocat 1 lingurita chimen […]

Reteta zilei: Salata de quinoa cu ciuperci si nuci pecan

quinoa, supa de pui, ulei de masline, ceapa, morcovi, cimbru, ciuperci, usturoi, sare, piper, nuci, patrunjel.   Ingrediente: 1 cana de quinoa 1 2/3 cani supa de pui 3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocat 2 morcovi, cuburi 3/4 lingurita de cimbru uscat 120gr ciuperci, […]

Reteta zilei: Banane flambate

unt, zahar brun, smantana, rom, banane, nuci, scortisoara, inghetata de vanilie.   Ingrediente: 1 baton de unt 1 cana zahar brun 1/2 cana smantana 1/2 cana rom 2 banane, taiate pe diagonala 1/2 ceasca nuci sau nuci pecan scortisoara inghetata de vanilie, pentru servire   Mod de preparare: Intr-o tigaie mare, se […]

Reteta zilei: Chiftelute de conopida cu branza cheddar

conopida, branza cheddar, parmezan, faina de migdale, sare, condimente, piper, ou. Ingrediente: 1/2 conopida, maruntita 1/3 cana branza cheddar 1/4 ceasca parmezan ras 2 linguri faina de migdale 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita condimente, dupa preferinta piper negru macinat, dupa gust 1 ou   Mod de poreparare: Incalziti […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.