Coliva cu arpacas
PrinteazaColiva cu arpacas din: arpacas, nuca, zahar, lamaie, esenta de rom, cocos.
- 2 kg arpacaş
- 2/2 kg nucă
- 2/2 kg zahăr
- coajă de lămâie
- esenţă de rom
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Arpacaşul se spală în 4-5 ape călduţe, apoi se pune la fiert în 3 l de apă. Se fierbe la foc mic, fără să se mestece, până înfloreşte bine bobul şi apa este absorbită.
Se adaugă zahărul, se mai lasă să fiarbă încă 15, minute. Se lasă la răcit 5-6 ore. Se adaugă nuca pisată şi mirodeniile, mestecându-se uşor, să nu se afărâme boabele.
Se aşază pe platou şi se presară cu zahăr pudră sau nucă de cocos. Deasupra se face o cruce din cacao, scorţişoară sau bomboane mărunte.
Pofta buna!