Coliva

Printeaza

Coliva

Ingrediente:Coliva

  • 1 kg grâu
  • 500 g zahăr
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • sare după gust
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • bomboane
  • praf de cacao
  • 1 vărt de cuţit praf scorţişoară
  • zahăr pudră
  • 500 g miez nucă, măcinat + 200 g pentru ornat
  • 1 linguriţă coajă de portocală, rasă

 

Mod de preparare:

Grâul se spală în 9 ape reci (ceremonie obligatorie) şi în 2 ape calde se pune să undească la fiert în 2 litri apă, pe foc foarte mic, vas acoperit .

Vasul se mişcă din când în când, să nu se lipească grâul .Când s-au muiat boabele, se acoperă cu cârpe şi se lasă să se răcească 3-4 ore.

Se scurge, dacă e cazul, se adaugă mărul, nuca, coaja, de lămâie şi portocală, zahărul vanilat, puţină sare.Se frământă până se face pastă moale .Se face pe o tavă sau un platou o moviliţă frumoasă şi rotundă după gust.

Se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi nucă fin măcinată.Se scrie o cruce cu bomboane sau praf de cacao peste toate.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sper sa nu trebuiasca sa fac coliva prea curand :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.