Colţunaşi cu brânză de oi şi busuioc
PrinteazaO reteta de coltunasi cu branza de oi si busuioc din: oua, faina, branza de oi, busuioc, galbenusuri, unt si sare.
- patru ouă
- un sfert de făină
- două coji de ou cu apă caldă
- 4-6 linguri de brânză de oi
- 4-6 frunze de busuioc
- două gălbenuşuri
- o lingură de unt topit
- sare
Mod de preparare:
Cerni făina într-o strachină mai mare, adaugi două ouă întregi şi două albuşuri, sărezi puţin şi începi să frămânţi aluatul. Adaugi apă caldă cât încape în două jumătăţi de ou, omogenizezi şi frămânţi până când aluatul se desprinde de pe mână.
Laşi deoparte şi pregăteşti umplutura (în acest timp umpli o jumătate de oală cu apă şi laşi să clocotească) din brânză de oi frământată, două gălbenuşuri şi câteva frunze de busuioc tocate fin.
Umpli colţunaşii, laşi în apă clocotită care a stat din fiert, până când se ridică la suprafaţă, scoţi cu lingura de supă şi stropeşti cu unt topit. Serveşti colţunaşii fierbinţi, cu vin alb.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- coltunasi cu branza de oi