Coltunasi cu branza sarata si vanilie
PrinteazaColtunasi cu branza sarata si vanilie din: făină, oua, apa, sare, branza de oaie, coaja de lamaie, zahar, extract de vanilie.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 2 ouă
- apă
- sare
Pentru umplutură:
- 250 g brânză de oaie
- 2 ouă
- 100 g zahăr coajă de lămâie
- extract de vanilie
Mod de preparare:
Pui făina într-un castron, adaugi ouăle, un praf de sare şi apă călduţă. Amesteci pâhă se încorporează toată făina.
Dacă aluatul esfe prea tare, mai trebuie să adaugi puţină apă, iar dacă aluatul este prea moale, mai poţi adăuga puţină făină. Aluatul obţinut îl frămânţi până când nu se mai lipeşte de mâini.
Intr-un vas, amesteci foarte bine brânza de oaie- cu ouăle, zahărul, puţină coajă de lămâie rasă şi extractul de vanilie.
Pe masa înfăinată, întinzi o foaie de aluat şi tai pătrăţele, în mijloc pui câte o lingură de umplutură, iar marginile le lipeşti, obţinând o formă de triunghi.
Colţunaşii obţinuţi îi fierbi în-apă cu sare, în jur de 15 minute, îi scoţi pe un platou şi îi presari pe deasupra cu zahăr, tos. Coltunaşii cu brânză sărată îi serveşti fierbinţi.
Pofta buna!