Coltunasi bucovineni

Printeaza

Coltunasi bucovineni

Ingrediente:Coltunasi bucovineni

  • 3 oua
  • 250g brânza de vaci dulce sau sarata
  • 2 linguri apa
  • faina cât este necesara pentru un aluat mai tare
  • 2 linguri gris
  • sare

 

Mod de preparare:

Se face un aluat mai tare, ca pentru taitei, din faina, 2 oua si apa. Se întinde o foaie subtire si apoi se lasa 10 minute la uscat. Din foaie se taie patrate cu latura de 5-6 cm.

Acestea se umplu cu brânza sarata sau dulce, amestecata cu 1 ou si cu gris. Se lipesc coltunasii în forma de triunghi sau dreptunghi si se pun la fiert în apa clocotita, putin sarata.

Se lasa sa fiarba 20 de minute la foc mic.

Se servesc calzi, stropiti cu unt si presarati cu zahar sau simpli, daca sunt umpluti cu brânza sarata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.