Coltunasi cu carne de pui si sos alb

Printeaza

O reteta de coltunasi cu carne de pui si sos alb din: oua, faina, sare, carne de pui, ciuperci, ardei gras, ceapa, telina, patrunjel, ulei, piper, sare, faina, lapte si busuioc verde.

Ingrediente:Coltunasi cu carne de pui si sos alb

  • 3 oua
  • 400 g faina
  • un praf de sare

pentru umplutura:

  • 350 g carne tocata de pui
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 ceapa
  • 1 telina mica
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingura de ulei
  • piper cu aroma de lamaie
  • sare

pentru sosul alb:

  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 200 ml lapte
  • cateva frunze de busuioc verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron, faci o adâncitură în mijlocul ei şi adaugi ouăle bătute cu un praf de sare, amestecând cu furculiţa până când aceasta nu se mai poate roti în aluat. Apoi frămânţi aluatul cu mâna, până când nu se mai lipeşte de degete.

Pe o planşetă pudrată cu făină, întinzi două foi subţiri ca pentru tăiţei şi, cu ajutorul unui pahar, decupezi discuri de aluat. Sepa­rat, cureţi ceapa şi toci mărunt ciupercile.

Ardeiul îl tai în cubuleţe, ţelina curăţată o treci prin răzătoarea mică, iar verdeaţa o toci fin. într-o tigaie, încingi un strop de ulei şi căleşti zarzavatul mărunţit până se înmoaie, după care pui carnea tocată de pui.

Amesteci încontinuu, până scade tot sucul din carne. La sfârşit, potriveşti gustul de sare şi de piper, lei tigaia de pe foc şi presari verdeaţa tocată fin.

Apoi, pe fiecare disc ae aluat, pui câte o linguriţă de umplutură, ungi marginea cu apă rece, apoi pliezi discul ca un portofel şi îl presezi cu o furculiţă. Intr-o oală, pui la fiert un litru de apă cu un praf de sare şi, când clocoteşte apa, adaugi colţunaşii umpluţi. Laşi să fiarbă cam 10 minute, după care scoţi colţunaşii cu o spumieră şi îi pui pe un platou.

Pregăteşti sosul alb aşa: Incălzeşti bine uleiul, peste care pui făina, amestecând continuu, şi apoi laptele. Laşi să dea în 2-3 clocote, potriveşti gustul de saie si piper, nai deoparte şi apoi presari busuiocul tocat.

Serveşti colţunaşii reci sau calzi, stropiţi cu acest sos delicios. Ca garnitură, poţi folosi legume sotate.

Coltunasi cu carne de pui si sos alb

Coltunasi cu carne de pui si sos alb

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • coltunasi cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.