Colţunaşi cu carne de pui şi sos

Printeaza

Colţunaşi cu carne de pui şi sos din: oua, faina, sare, carne tocata de pui, ciuperci, ardei gras, ceapa, telina, patrunjel, ulei de masline, piper cu aroma de lamaie, sare, busuioc, lapte.

 

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 400 g faina
  • un praf de sare

umplutura:

  • 350 g carne tocata de pui
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 ceapa
  • 1 telina mica
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper cu aroma de lamaie
  • sare

pentru sos:

  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura ulei
  • 200 ml lapte
  • cateva frunze de busuioc verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron, faci o adâncitură în mijlocul ei şi adaugi ouăle bătute cu un praf de sare, amestecând cu furculiţa până când aceasta nu se mai poate roti în aluat.

Apoi frămânţi aluatul cu mâna, până când nu se mai lipeşte de degete. Pe o planşetă pudrată cu făină, întinzi două foi subţiri ca pentru tăiţei şi, cu ajutorul unui pahar, decupezi discuri de aluat.

Separat, cureţi ceapa şi toci mărunt ciupercile. Ardeiul îl tai în cubuleţe, ţelina curăţată o treci prin răzătoarea mică, iar verdeaţa o toci fin.

Intr-o tigaie, încingi un strop de ulei şi căleşti zarzavatul mărunţit până se înmoaie, după care pui carnea tocată de pui.

Amesteci încontinuu, până scade tot sucul din carne. La sfârşit, potriveşti gustul de sare şi de piper, lei tigaia de pe foc şi presari verdeaţa tocată fin.

Apoi, pe fiecare disc de aluat, pui câte o linguriţă de umplutură, ungi marginea cu apă rece, apoi pliezi discul ca un portofel şi îl presezi cu o furculiţă. într-o oală, pui la fiert un litru de apă cu un praf de sare şi, când clocoteşte apa, adaugi colţunaşii umpluţi.

Laşi să fiarbă cam 10 minute, după care scoţi colţunaşii cu o spumieră şi îi pui pe un platou.

Pregatesti sosul: Incălzeşti bine uleiul, peste care pui făina, amestecând continuu, apoi laptele.

Laşi să dea în 2-3 clocote, potriveşti gustul de sare şi piper, dai deoparte, apoi presari busuiocul tocat.

Serveşti colţunaşii reci sau calzi, stropiţi cu acest sos delicios. Ca garnitură, poţi folosi legume sotate.

 

Colţunaşi cu carne de pui şi sos

Coltunasi_cu_carne_de_pui_si_sos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.